bullet Aanleg natuursteen terras
bullet Aanleg waterbassin
bullet Keerwanden plaatsen
bullet Aanleg voortuin in Losser
bullet Tuinaanleg in Borne
bullet Renovatie buitenplaats Schuttersveld
bullet Onderhoud Beeklustpark
bullet Gladheidsbestrijding
bullet Aanleg paden Crematorium Almelo
bullet Grondwerk voor prefab kelders
bullet Tuinrenovatie in Almelo
bullet Renovatie Beeklustpark
bullet Aanleg beeldentuin

Renovatie Beeklustpark

Voor de Stichting Restauratie Beeklustpark zijn we al jaren aan het werk. Deel voor deel brengen we het Beeklustpark op een hoger niveau. Hierbij volgen we de visie achter de oorspronkelijke elementen in het park.

Terugkomst van de centrale gracht
In 2005 is besloten dat een gracht terug moest komen in het park. Om ruimte te maken voor deze waterpartij van 10 bij 120 meter, hebben we 21 grote lindes verplant. Een jaar eerder zijn de boomkluiten al gescheurd, zodat de bomen een betere kluit konden vormen. Met rupskranen, shovels en andere machines hebben we dit project binnen een week kunnen uitvoeren. Vervolgens hebben we de gracht uitgegraven en het vrijgekomen zand over de lagere gedeeltes van de park verdeeld. Dit is later doorgespit, geŽgaliseerd en ingezaaid.

Grondverbetering bij de muziekkoepel
Een ontmoetingspunt in het Beeklustpark is de muziekkoepel, waar veel activiteiten worden georganiseerd. Na klachten over de natte grond voor de muziekkoepel hebben we de grond verschraald. Door 120 kuub straatzand tijdens het spitten te mengen met de grond is de vochtigheid verdwenen. Het grasveld wordt in de zomer veel belopen. Daarom hebben we aan de randen van het veld gebruik gemaakt van een kunststof honingraat versteviging.

Ontwerp en realisatie: Alice Lucas

Links    Leveringsvoorwaarden    Sitemap    Disclaimer