bullet Aanleg natuursteen terras
bullet Aanleg waterbassin
bullet Keerwanden plaatsen
bullet Aanleg voortuin in Losser
bullet Tuinaanleg in Borne
bullet Renovatie buitenplaats Schuttersveld
bullet Onderhoud Beeklustpark
bullet Gladheidsbestrijding
bullet Aanleg paden Crematorium Almelo
bullet Grondwerk voor prefab kelders
bullet Tuinrenovatie in Almelo
bullet Renovatie Beeklustpark
bullet Aanleg beeldentuin

Aanleg waterbassin

De eigenaren van de Bessentuin in Brucht (Hardenberg) hebben ons benaderd met een bijzonder probleem. Om hun bessenplanten voldoende water te geven hebben zij een irrigatiesysteem aangelegd, dat gebruik maakt van het water uit een eigen bron. Dit water bevat echter zoveel ijzer dat de waterleidingen bijna ieder jaar moeten worden vervangen.

Op maat gemaakt waterbassin
We hebben de oplossing gezocht in de aanleg van een waterbassin, waarin het bronwater wordt gebufferd. Het bassin, met een inhoud van 200 m3, is afgewerkt met duurzame EPDM-folie. Het bezinksel in het water zakt naar de bodem van het bassin, waarna het meest zuivere water van boven kan worden afgenomen voor de irrigatie van de bessenplanten.

Bijzondere toevoeging
Het bezinken werkt niet altijd voldoende. Daarom hebben we een extra element toegevoegd: het water wordt belucht door fijne sproeiers, die het water vernevelen en neer laten slaan op een grindreservoir. Het ijzer blijft achter op het grind. Zo hoeven de eigenaren alleen het grind af en toe te vervangen, en hoeft niet het hele waterbassin geleegd te worden.

Ontwerp en realisatie: Alice Lucas

Links    Leveringsvoorwaarden    Sitemap    Disclaimer